duminică, 29 noiembrie 2009

Suntem ceea ce gandim despre noi..

Oamenii nu se pot debarasa de constiinta vie a imperfectiunilor lor.. nu-si pot accepta nici cele mai mici slabiciuni si se cufunda in regrete si dezamagiri. Ajung de multe ori sa se lase invaluiti de critici si nesiguranta, urmand apoi sa piarda tot ce este mai frumos din ei si din viata ce le-a fost data..

Eu as spune ca nu conteaza cat esti de frumos, de destept, de bogat, de creativ, de impunator, de atractiv, de dinamic, de sclipitor, de stilat, de fermecator, de talentat.. Perfectiunea nu consta in uniformitate si impecabilitate.. ci chiar in micile imperfectiuni care reusesc sa stearga praful unei vieti monotone.. Este mai important sa ai un suflet curat, sa te cunosti suficient de bine cat sa poti face o lista mare de calitati care sa iti umbreasca considerabil defectele.. e mai important sa iti cunosti limitele si performantele, evolutiile si ambitiile, implinirile si telurile.. Este mai important sa ai incredere in ceea ce esti, in ceea ce ai si in ceea ce poti face, decat sa te focusezi pe ceea ce altii detin in plus fata de tine..

Suntem ceea ce gandim despre noi si vindem lumii intregi imaginea pe care o vedem in noi.. Increderea ne poate ajuta sa gasim acea cheita care deschide larg usa unei vieti traite cu zambetul pe buze.

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Negru si alb..


Fiecare om are.. un trecut de ingropat... o mare iubire sfaramata in mici bucatele.. greseli din care nu a invatat nimic.. un moment in care ar face orice pentru a da timpul inapoi.. un vis la care a fost nevoit sa renunte.. stafii pe care trebuie sa le lase in spate.. o poza careia simte nevoia sa-i dea foc... doi ochi pe care nu ii poate uita.. un fluturas care inca zburataceste prin stomac.. un sentiment pe care il ignora la nesfarsit.. o melodie care il face sa planga.. o iertare pe care nu o poate oferi.. un glas pe care il uraste.. un cadou pe care nu-l poate arunca.. un gand pe care nu are curajul sa-l spuna.. un orgoliu datorita caruia a pierdut candva.. o lupta pe care nu o poate castiga.. o palma pe care nu o poate da.. o crima pe care a savarsit-o doar in imaginatie, un principiu peste care a calcat si un set de intrebari care nu isi au raspuns..

Dar in acelasi timp are... un viitor curat pe care acum incepe sa-l picteze.. o melodie care ii da putere.. o speranta care nu-l paraseste niciodata.. o mangaiere care vine mereu de unde nu se asteapta.. un tel pe care incearca sa-l atinga.. un vis nazdravan care ii deschide o alta lume.. o ambitie care il ajuta sa se ridice.. un ajutor care il uimeste prin caldura pe care o emana.. un moment in care simte ca poate realiza tot ceea ce-si doreste.. o inima deschisa pentru a imbratisa fericirea si o voce interioara care ii spune sa nu renunte orice s-ar intampla..

joi, 12 noiembrie 2009

Lectie de suflet..


CIOC!CIOC!
-Cine bate la poarta sufletului meu?
-Sunt eu... strainul din iarna... alerg de vreme buna cu visele mele reci in buzunarul drept si cu iluziile de gheata in cel stang... am obosit, mi-e frig.. doresc sa intru...
-Strainule bine-ai venit.. O sa-ti transform visele reci in soapte dulci si iluziile de gheata in mangaieli fierbinti..
.......dupa un timp.......
-Strainule de ce ma anunta iarna ca e timpul sa pleci?
-Am poposit destul.. m-am incalzit... si-acum m-asteapta drumuri lungi..

CIOC!CIOC!
-Cine bate la poarta sufletului meu?
-Sunt eu... strainul din noapte.. alerg prin lume imbracat in intuneric si teama... doresc sa vad lumina acestui salas...
-Strainule bine-ai venit... O sa te invalui in raze de amor si o sa-ti impletesc un vesmant de stele...
.......dupa un timp.......
-Strainule de ce ma anunta noaptea ca e timpul sa pleci?
-E timpul sa-mi continui drumul cu vesmantul tau de stele... acum pot alerga prin intuneric mai usor..

CIOC!CIOC!
-Cine bate la poarta sufletului meu?
-Sunt eu... strainul de argint...
-Acesta nu-i loc de popas..de stat o zi si-apoi plecat... asta-i loc sfant si nu permit picior viclean sa-l calce... Strainule nu-i loc aici de tine... nu am ce vrei, fa bine.. pleaca!
-Bine...am sa plec precum iti e dorinta.. dar mai trist decat am fost, mai rece si intunecat.. Ai aruncat cu vorbe grele si ai ranit un suflet cald.. Nu pacaleala am cautat.. ci o viata de m-ai fi lasat, ti-as fi cusut noi rasarituri pe panza stearsa a sufletului tau..

luni, 2 noiembrie 2009

Stau de vorba cu mine..

Hai macar pentru o zi sa stam de vorba cu noi.. aparenta noastra sa dialogheze cu esenta.. exteriorul sa-i vorbeasca interiorului.. sufletul sa discute cu ratiunea.. ingerul din noi sa comunice cu demonul din noi.. adevarul nostru cu minciuna launtrica, eticheta pusa de societate cu imaginea reala..

Hai macar pentru o zi sa nu mai acceptam niciun sfat de la nimeni si sa ne sfatuim doar noi.. Care e cel mai bun sfat pe care ti-l poti da in momentul asta? Ai fi uimit sa descoperi ca toate raspunsurile intrebarilor tale.. se afla in tine..