marți, 12 ianuarie 2010

Discutii, ameteli si raspunsuri..

Hai macar pentru o zi sa stam de vorba cu noi.. aparenta noastra sa dialogheze cu esenta.. exteriorul sa-i vorbeasca interiorului.. sufletul sa discute cu ratiunea.. ingerul din noi sa comunice cu demonul din noi.. adevarul nostru cu minciuna launtrica, eticheta pusa de societate cu imaginea reala..

Hai macar pentru o zi sa nu mai acceptam niciun sfat de la nimeni si sa ne sfatuim doar noi.. Care e cel mai bun sfat pe care ti-l poti da in momentul asta? Ai fi uimit sa descoperi ca toate raspunsurile intrebarilor tale.. se afla in tine..

13 comentarii:

Sofistricat spunea...

:)

cum am mai zis si altora: nu te lua dupa sfaturi. gandesti mai putin daca faci asta.

sarandia spunea...

spiritualitatea tantrica e de parere ca poti sa faci ordine in jur cu o singura conditie, aceea de a face mai intai ordine in tine insuti... asa si cu raspunsurile . toate se afla in noi, toate isi au culcusul in launtrul nostru.

Rosu de inger spunea...

@Sofisticat Asa e Alex.. e mai important sa gandim noi singuri pt ca sfaturile sunt interpretabile.. si subiective mai ales :P

@Sarandia Ce frumos ai spus :X Ai dreptate.. trebuie sa facem mai intai ordine in interior ca sa gasim fericirea in exterior..

Anonim spunea...

Efectele sfaturilor sunt prezentate chiar in titlu: "discutii, ameteli si raspunsuri". Mai trebuia "intrebari", dar poate esti obisnuita sa gasesti singura raspunsurile si nu accepti sfaturile altora, chiar daca sunt mai bune.
Intreaga educatie se bazeaza pe experienta si sfaturile altora care si-au pierdut deja timpul cu "enigmele" de odinioara.
De foarte multe ori ajungem la concluzii si descoperiri care de fapt le-au descoperit altii cu mult timp inaintea noastra. Asa ca... orice sfat este binevenit, de la o persoana care se ofera sa ne ajute. Ramane la latitudinea noastra sa cantarim subiectivismul.
Si apropo.. legat de actiunile fiecaruia dintre "noi".. caracterul (si nu ceea ce fac ingerii) unei persoane isi lasa amprenta in trecut. Acum cautati definitia caracterului... si de ce anume este format. Prezentul este doar logica, instinct, personalitate, caracter. Si fler.. Viitorul este doar speranta si programare.

Rosu de inger spunea...

Din punctul meu de vedere caracterul nu lasa amprente in trecut.. ci in prezent. Caracterul se modeleaza, se slefuieste si se piguleste odata cu trecerea timpului, cu oamenii pe care ii intalnim si experientele pe care le avem. Iar asta se vede in prezent si modul in care ne comportam acum. Trecutul este doar o umbra a caracterului pe care il avem astazi.
Iar referitor la ceea ce ai spus legat de prezent, ca este doar logica, instinct, personalitate si caracter.. eu cred ca acolo unde e instinct nu prea are ce cauta logica. Instinctul este doar un impuls natural total negandit. As putea spune in ca in prezent este logica trecutul.. pentru ca analizezi si realizezi ce s-a intamplat in momentul x si de ce. Sunt insa total de acord cu ce ai spus despre viitor :))

Anonim spunea...

Eu am alte idei.. precum aceea ca, ceea ce nu s-a intamplat, ca moment, nu poate fi numit caracter, ci previziune, probabilitate si/sau mai exact, foarte probabil sa se intample in timpul prezent. E relativ si asta, de la persoana la alta, ca marja de eroare (data de labilitatea psihica sau de alti factori) sau ca durata.

Marcel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Marcel spunea...

La multi ani, Ciufulici!

Rosu de inger spunea...

@Anonim Iti impartasesc ideea..
Caractrul unei persoane poate fi definit raportat doar la atitudinea din ziua prezenta.. nu la cea trecuta si nici la cea viitoare.. pt ca ele sunt doar umbre si previziuni :P

@Marcel Multam tare :*:*:*

Anonim spunea...

haa...peste al cui blog am dat...te cunosc:))

Rosu de inger spunea...

Aaa... eu nu te cunosc daca nu-mi spui si numele tau :))
Deci? :p

Anonim spunea...

Sunt de aceeasi parere ca raspunsurile la intrebarile ce ne framanta cel mai tare se gasesc in noi.

Sfaturile...ele sunt solutii filtrate prin prisma subiectivitatii fiecaruia. Este o alternativa ce in cazul cuiva a functionat insa noi suntem diferiti ca oameni. Pot exista, desigur, coincidente insa de cele mai multe ori e bine sa ne ascultam propriile sfaturi pentru ca daca nu noi, atunci cine stie ce e cel mai bine pentru noi ?

O zi frumoasa. Felicitari pt blog!

Rosu de inger spunea...

@desenezculumini: Multam frumos! O zi magica si.. plina de lumini sa ai si tu!