marți, 19 iunie 2007

Licuricii din trecut...

Iti propun un joc..e simplu...nu trebuie decat sa te concentrezi putin... Stinge lumina si priveste in jurul tau..incearca sa simti intunericul care s-a instalat confortabil in acea clipa. Deschide fereastra larg si respira adanc aerul de la miezul noptii...apoi inchide ochii si gandeste-te la lucrul pe care ai dori sa-l schimbi din trecutul tau... Asculta tacerea noptii si analizeaza cuvintele mintii tale.. Lasa-le sa curga, sa alunece usor prin locurile de care altadata ai fi fugit, prin amintirile pe care le-ai fi dorit a fi uitate, printre lacrimile din trecut si incercarile esuate. In urmatorul moment o sa incepi sa-ti pui intrebari... "De ce am facut atunci asta?", " Daca as fi actionat diferit situatia ar fi fost alta acum "...Nu simti ca te chinuie intrebarile astea de fiecare data?

Lucrurile nu sunt asa de complicate pe cat le complicam noi oamenii.. Ca sa intelegem mai bine un lucru noi il despicam in toate partile, incercam sa-l privim din toate unghiurile posibile, fara sa ne dam seama ca ne pierdem in detalii si pierdem exact esentialul.

Oamenii gresesc... apoi regreta... cu timpul intrebarile incep sa apara si nu fac decat sa largeasca golul deja existent... apoi uita si fara sa-si dea seama fac aceleasi greseli... Abia atunci isi aduc aminte de trecut..

Dar cuvantul "iertare" nu ar mai avea o asemenea insemnatate daca nu am gresi... e normal sa ierti, e dificil de realizat insa... Ce-i impiedica pe oameni sa ierte? Orgoliul.... dezamagirea.... durerea.... Oare care sentiment e mai puternic..sa fi dezamagit sau sa regreti? Dezamagit poti fi azi, maine, peste o saptamana.. dar odata si odata golul tot se va umple..de acea persoana sau de alta... dar de regretat poti sa regreti toata viata... Si totusi degeaba o faci daca nu inveti nimic din asta si faci apoi aceleasi greseli!

Invata din faptele tale din trecut si din urmarile pe care le-au avut....invata din sfaturile prietenilor tai adevarati pentru ca ei nu au de ce sa te minta .... invata din povestile oamenilor pentru ca nu se stie cand vei pati si tu ceva asemanator .... invata din palmele pe care le primesti de la oameni pentru ca au avut poate un motiv intemeiat...
REGRETA MAI PUTIN SI INVATA MAI MULT!

2 comentarii:

Anonim spunea...

chiar interesanta, apropo dragutz blogul tinand cont k esti la inceput, bafta mai departe

Rosu de inger spunea...

Mersi mult, lasa ca ma perfectionez eu cu timpul..acum insir margele de ganduri pe un fir de blog..