luni, 6 august 2007

Imaginea cuvantului

Care este imaginea cuvintelor tale? Mai au ele vreo imagine? Daca da.. unde e ? De ce nimeni nu o mai vede? Cuvantul este unitatea fundamentala de comunicare a unui inteles. Dar ce te faci atunci cand cuvintele o iau razna? Oamenii vorbesc din ce in ce mai mult, dar in ciuda acestui fapt ei se asculta si se inteleg tot mai putin.. E ca si cum si-ar servi unii altora o tava plina de prajituri fara zahar, ciocolata, frisca si fructe.. Si totusi ne-am obisnuit sa mancam aceste prajituri si sa ne imaginam cat de gustoase sunt..

Cuvintele s-au dezbracat de esenta, acum sunt goale si timide, unde le este magia? Cine mai simte adevarata magie a cuvantului, cine mai tresare la cuvintele "te iubesc? ", cine mai apreciaza cu adevarat un "imi pare rau"? Oamenii nu mai au timp sa se pretiasca nici macar intre ei.. ce sa mai zic de a pretui cuvintele... Grabiti, ingandurati, nu mai au rabdare sa caute cuvintele potrivite pentru a comunica, cuvintele care sa le reprezinte cel mai bine starea, care sa le oglindeasca sentimentele.. si de aceea de multe ori ideea lor nu se reflecta in ceea ce au spus, nu este inteleasa, iar de aici pornesc confuziile, erorile, incurcaturile... Oamenii nu mai stiu nici macar tacerea sa o asculte, nu o mai percep... nu mai patrund in misterul ei, nu-i mai descopera enigmele si nici macar nu mai incearca, nu-i mai dezvaluie tainele, nu-i mai simt nevoia...

Tacerea si cuvantul.. 2 copii care se joaca si nu sunt intelesi..

Ce este cuvantul?
- instrumentul perfect de a ne exterioriza, de a ne dezvalui sentimentele, trairile, de a ne exprima gandurile...
- stire, veste, informatie
- o parte din tine... propoziile, frazele, replicile tale iti reflecta personalitatea
- un mod de a-i cunoaste pe cei din jurul tau, prin cuvinte, prin comunicarea cu ei...
- cea mai grea si dureroasa arma
- motiv, ratiune, scop
- haina care inveleste adevarul si minciuna
- muzica dorintelor

Ce este tacerea?
- un cod
- a ascunde ceva, a cauta in interiorul tau... un raspuns, o amanare
- rezultatul unei discutii lungi care si-a pus amprenta asupra ta si asupra gandurilor tale
- analiza situatiilor, a persoanelor, a lucrurilor marunte sau analiza ideilor
- pauza, negru
- strategie
- framantare, asteptare, cautare
- exprimare a dispretului
- controlare a furiei
- lacrima sufletului

5 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Rosu de inger spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Rosu de inger spunea...

hmm.. am sters faza cu jocul pentru ca am inteles ca a mai facut cineva un joc asemanator..:) asa ca o sa ma gandesc la altceva.. poate alt joc :P

smileysabi spunea...

imi place cand folosesti tot felul de "metafore gustoase"..dai "cuvintelor" o forma speciala, poate ca ne intelegem tot mai greu, dar macar o facem cu stil:))
glumesc, ai dreptate, ar trebui sa incercam sa regasim magia cuvintelor, sau sa o cream noi insine, ar trebui sa tacem mai mult, sa ascultam mai mult, sa vorbim mai cu cap, mai eficient, mai clar, mai interesant..mai putin banal..mai..magic!