marți, 5 mai 2009

un El.. si o EA...


Este curios cum iti poti da seama extrem de usor daca un cuplu este la inceputul relatiei sau deja cara impreuna niste ani buni in spate..

Un EL si o EA la metrou.. ochi lucitori si vii.. priviri ce se intersecteaza incontinuu.. intorsi total unul spre celalalt.. atingeri usoare de protectie.. el ii mangaie timid fata, aranjandu-i o suvita rebela.. ea ii curata camasa de scame.. zambete dulci aruncate catre partener.. un mic sarut pe frunte.. caldura, dorinta, stralucire..

Alt EL si o alta EA la metrou.. 2 perechi de ochi stinsi, ea agatata mecanic de el.. el privind doar in dreapta.. ea usor spre stanga.. cateva vorbe aruncate din plictiseala.. un "ce facem diseara".. un "hai ma lasa'ma in pace".. o privire catre fundul tipei de langa.. apoi o scanare a acesteia din cap pana in picioare, cu accente evidente pe sani.. indiferenta, raceala, rutina, plictis...

Oare de ce oamenii care s-au iubit odata cu pasiune si sinceritate, ajung dupa un timp sa se sature unul de altul? De ce cu fiecare an se stinge tot mai mult iubirea si se aprinde tot mai mult rutina si plictiseala? E trist...

13 comentarii:

PACO spunea...

Teoria nu e valabila pentru toti,daca vrei intra si la mine pe blog

Rosu de inger spunea...

Bravo paco.. foarte "subtil" ti-ai facut reclama la blog :))

Un suflet spunea...

Citind ceea ce ai scris in acest articol, ma gandeam la cunostintele mele care se potrivesc exact descrierii pe care o faci tu.
Desi majoritatea nu au mai mult de 2 ani, de cand sunt impreuna... momentele cand se vad si se saruta sunt foarte mecanice (ca un fel de "buna" aruncat de politete).

Sunt multe lucruri pe care le vei observa daca stai sa analizezi...
Dar poate iubirea dupa anumita perioada de stat alaturi de aceeasi persoana, se schimba radical... si ajungi sa te multumesti ca: "jumatatea" este alaturi de tine sa te asculte..si poate nu mai este nevoie de o imbratisare sincera.

Rosu de inger spunea...

Just_a_kid: Ai dreptate,iubirea chiar se schimba radical dupa o anumita perioada.. Dar cred ca desi ajungem sa ne multumim cu putin.. avem nevoie de fapt de toate lucrurile mici si romantice de la inceput.. Eu nu stiu cuplu care sa nu tanjeasca dupa trairile, momentele si surprizele din primele luni..
E trist ca ajungi sa te plictisesti de un om.. asa cum te plictisesti dupa un timp de o jucarie..
:(

Rosu de inger spunea...

M: total de acord cu tine.. si mie "imi plac" la fel de mult :))

aleflorin spunea...

Complicitate... prefacatorie..

Rucs spunea...

ai mei au 20 de ani,de casatorie.
se tin de mana,se saruta,au gesturi tandre, si niciodata nu s'au certat.
unde sa mai pui ca s-au casatorit dupa 3 luni?!

unii stiu ce sa caute.si sa aiba.
altii...
cauta.

gargarita spunea...

totul depinde de noroc...iar norocul si-l mai face omul si cu mana lui ;)

Anonim spunea...

@gargarita , unele mananca si rahat pentru a avea noroc..

co22 spunea...

mda. uneori totul se stinge, si din pasiune, si dorintza, ramane amintirea, si banalitatea.. pacat.

Rosu de inger spunea...

@Rucs.. wow.. felicitari parintilor tai.. Ei sunt dovada ca dragostea chiar exista :P
Eu una am avut cateva momente de indoiala :))

@gargarita Cred foarte mult in ce spui tu, doar ca de multe ori nici noi nu stim ce e mai bine pentru noi.. si luam deciziile gresite(in iubire)fiind convinsi ca le-am luat ce cele corecte..

@co22 Nu ar trebui sa fie lucrurile asa.. Lumea in care traim are muuult prea multe fisuri.. Nu e departe de perfectiune.. ci e mult prea aproape de haos..

Georgiana spunea...

hm...grea intrebare. si totusi, sa nu generalizam! sunt si cupluri care au 50 de ani in spate si unt la fel ca in prima zi...doar ca acum ei sunt cei rari...din pacate!

Rosu de inger spunea...

@IlluzoricDream Ai dreptate.. nu e bine sa generalizam.. dar ca e ceva ce se intampla in 98% din cazuri.. din pacate.. asa cum spui si tu.. :(