vineri, 26 iunie 2009
O alta lume..
Ce usor e sa-i criticam fara sa le descoperim realitatea, sa-i aratam cu degetul fara sa le analizam situatia, sa aruncam cu rosii in ei fara sa incercam sa-i intelegem, sa-i detestam fara sa le cunoastem motivele..
Homosexualitatea e un pacat, o boala, o tulburare, un dezechilibru hormonal, un conflict de identitate nerezolvat, un viciu, o alegere sau o consecinta? Cati au cautat raspunsul dintre cei care i-au pus la zid?
Unii oameni se nasc pur si simplu cu anumite caracteristici care sunt mai comune la homosexuali decât la ansamblul populaţiei. Un tânăr fără aceste trăsături va avea mai puţine şanse să devină homosexual, comparativ cu cineva care le are. Care sunt aceste trăsături? De pildă, o fire sensibilă, o înclinaţie foarte creativă, un anumit simţ estetic. Aceste caracteristici il fac pe baiat sa fie diferit.. El este timid şi nu se simte în largul lui alături ce tovarăşii lui "duri". Simte că nu e suficient de bărbat, are sentimentul că nu se ridică la nivelul lumii bărbaţilor. Aceasta constiinta apare in general in urma unei respingeri a tatalui si a unei dependente de mama. Pentru a dobândi o siguranţă interioară în relaţie cu identitatea sexuală proprie, un băiat are nevoie să se detaşeze de legăturile sale strânse cu mama lui, undeva între vârsta de 9 luni şi cinci ani, şi să se identifice cu tatăl. Prin familiaritate cu tatăl lui şi simţind că "sunt ca tati şi vreau să fiu ca el când voi fi mare", băiatul poate căpăta acces la propria masculinitate, se poate familiariza cu ea şi poate învăţa să o accepte ca normală. Dacă această identificare eşuează, atunci băiatul se poate retrage, simţindu-se rănit şi respins.
Urmarea consta in retragerea intr-un grup de fete, care il accepta si admira pentru calitatile sale aparte. În mod fatal, el adoptă o viziune feminină asupra lumii. Distanta dintre el şi lumea bărbaţilor creşte şi se adânceşte, iar sentimentul că fetele sunt de sexul lor şi că băieţii sunt de sex opus creşte. Atât timp cât homosexualii îi percep pe ceilalţi bărbaţi ca aparţinând sexului opus, ei identificându-se cu femeile, ei vor rămâne atraşi de "opusul" lor. Dată fiind o insuficientă masculinitate în ei înşişi, sunt atraşi de ceea ce cred ei că i-ar putea face să se simtă masculini şi deplini. Un băiat cu sentimente heterosexuale caută femininul pentru că îl percepe ca pe ceva misterios. Un băiat cu sentimente homosexuale doreşte masculinitatea din acelaşi motiv: i se pare misterioasă. (Feminitatea îi este deja cunoscută.) Noi nu ne îndrăgostim de ceva cu care suntem obişnuiţi. Excitaţia erotică este generată de misterios, de acel "altceva" şi de lipsa de familiaritate. Un băiat cu sentimente homosexuale doreşte masculinitatea altuia pentru că nu este familiarizat cu propria masculinitate.
Homosexualitatea nu este deci o opţiune- ei nu aleg sa fie astfel, ci e o consecinţă- o consecinţă neintenţionată a unui lung şir de alegeri mai mult sau mai putin conştiente.
Nu-l poţi acuza pe un băiat care fuge de acei băieţi pe care îi percepe ca fiind periculoşi, preferând mai degrabă companie fetelor, unde se simte acceptat şi în siguranţă.
Nu-l poţi acuza pe un băiat care se retrage sau isi respinge tatal rece, dur sau dezinteresat.
Nu-l poţi acuza pe un băiat că îşi exprimă simţul său artistic şi sensibil, respingând ceea ce lui i se pare a fi jocuri dure, nefamiliare sau dificile ale unor băieţi.
De fapt, el doar încearcă să se protejeze, să se simtă în siguranţă, să fie el însuşi, atât cât poate.
Odata ajuns in acest punct va crede ca nu mai exista cale de intoarcere..
Homosexualitatea poate fi insa tratata prin terapie. Aceasta tarapie consta in desfasurarea unor activitati prin care sa-si poata redescoperi masculinitatea.
Daca societatea doreste heterosexualitate deplina.. atunci de ce nu isi dezvolta aceasta latura prin promovarea idealului de vindecare? Prea dificil, nu? Mai bine aruncam cu rosii, ca poate isi schimba orientarea sexuala din teama sau rusine..
Informatiile de baza sunt de pe site-ul http://www.homosexualitate.ro/
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu