sâmbătă, 8 decembrie 2007

Viciul societatii...



De ce fumam? Ce intrebare stupida!!E logic sa fumam, nu? Toata lumea o face.. e la moda.. e un trend, cel care fumeaza e cool, da bine la imagine sa ai o tigara in mana,nu? Si in plus.. ce sa facem cand stam si asteptam autobuzul, trenul, un prieten.. ce putem face? Ne scoatem imediat din buzunar prietenul de nadejde si asteptam impreuna.. Ce sa facem cu mana dreapta cand bem o bere sau un suc? Lipseste ceva..o tigara.. Ce facem cand suntem in club si a bagat dj-ul o melodie nashpa? Momentul potrivit pentru a scoate o tzigara.. Fumatul dauneaza grav.. "Ei si?! Nu vreau sa traiesc o suta de ani" Suna cunoscut? Dar garantez ca o sa vreti.. Nimeni nu va spune ca este la varsta potrivita sa paraseasca pamantul.. chiar si pe patul de moarte veti lupta pentru viata..
Poate suna ciudat ca tocmai eu.. scriu despre fumat.. in acest mod.. dar totul se schimba atunci cand incep sa se adevereasca cele scrise pe pachetele de tigari..mesaje pe care noi le ignoram totaaaaaaaaal si chiar zambim ironic cand citim.. Toate duc la.. spital, tuburi, lacrimi, durere, infectie, regrete...


Info de pe net:

"O tigara contine 43 de substante chimice care cauzeaza cancerul. Cand isi iau doza de nicotina fumatorii inhaleaza alte patru mii de substante chimice."

"După 20 de minute de la ultima ţigară, tensiunea, ritmul cardiac şi circulaţia periferică pot avea valori mai bune.
După 12 ore, nivelul monoxidului de carbon din sânge este apropiat de valoarea pe care o au nefumătorii, iar după 48 de ore nicotina este eliminată din organism.
După 12 săptămâni se poate observa o mai bună funcţionare a aparatului cardiovascular şi a plămânilor.
După un an, riscul de a face infarct scade la jumătate, comparativ cu un fumător obişnuit.
După 10 ani se reduce la jumătate riscul de a face cancer de plămâni, iar după 15 ani riscul de a face infarct sau accidente vasculare este similar cu al nefumătorilor."

Acesta nu este un mesaj antifumat.. tot ce spun este ca fumam din motive prostesti, din ambitie, plictiseala, fite si din dorinta de a ne crea o imagine cat mai nonconformista si cat mai "dura". Traim prezentul fara sa ne gandim la urmari..

2 comentarii:

smileysabi spunea...

ma bucur ca in sfarsit ai ajuns si tu la concluzia asta, imi pare rau ca un eveniment atat de neplacut ti-a deschis ochii, preferam sa realizezi pe o alta cale, insa meriti oricum sa iti zic BRAVO pentru initiativa si sper ca impreuna sa reusim sa convingem si "al treilea element" al trinitatii prieteniei ;)

Rosu de inger spunea...

Daps.. mi s-au deschis ochii.. dar de fapt cred ca i-am avut mereu deschisi dar am preferat sa nu vad.. acum sunt constienta de tot si vreau sa o las muuuuult mai moale cu fumatul.. iar "al treilea element" gandeste ca si mine, ca si tine in mom asta..