joi, 18 septembrie 2008

O lume ....a lor....

Lumea este.. a lor! ... patetic.. tragic.. ingrijorator.. De ce spun asta? Pentru ca 80% dintre mesajele din publicitate sunt destinate barbatilor..

Toate reclamele pentru masini au alaturi o femeie cu picioare lungi.. Sa inteleg ca orice masina se vinde odata cu femeia.. ea face parte evident din "pachet". De ce nu apare niciodata in reclama un barbat, pentru a-si detecta privirea si femeia? Sa fie un mesaj "subtil" ca femeile nu pot sau nu ar trebui sa conduca?

Barbatii.. vor si ei ziua lor,nu? "Voteaza ziua barbatului! Zi libera! E dreptul tau sa iti placa toate".. Haideti baieti.. stiu ca puteti fi mai misogini de atat...aaa.. pardon.. originali! Mesajul e mult prea subtine.. ati putea sa il inclocuiti cu : "E dreptul tau sa conduci universul, e dreptul tau sa conduci femeia, e dreptul tau sa le ai pe toate si sa faci ce te taie capu" Hai ca parca suna mai bine asa...


Sunt foarte foarte tari reclamele in care barbatii stau afara si beau bere...iar femeile stau in casa, spala vase si gatesc.. Astazi daca spui spot pentru un produs alimentar musai trebuie sa zici femeie la cratita. ALO! Trezirea! Rolul femeii nu mai e la cratita!

La radio s-a difuzat un spot pentru laptopul Toshiba Satellite A200. Mesajul campaniei e super! Textul e ceva in genul “un laptop pentru jocuri, unul pentru filme si unul pentru prietena ta”. Mesajul se pare ca se adreseaza barbatilor.. Sunt oare singurii care stiu sa foloseasca un laptop? Si mi se pare doar mie sau femeia e pusa la acelasi nivel cu jocurile si filmele? Hmm.. oare ce spune prietena celui care a gandit reclama asta?

Da.. si uite ca am ajuns si la campania antifumat cu Mihaela Radulescu in rol principal!
"Fumatul este singura ta placere?" Nu e.. stai linistit.. ai o femeie goala mai jos.. foloseste-o.. fii barbat! Sper ca nu ti se pare anormal ca este o poza cu o femeie.. nu-mi spune ca nu stiai ca doar barbatii fumeaza.. eu nu am vazut niciodata o femeie fumand.. asa ca felicitari pt campanie, ati ales perfect grupul tinta!

Aaa.. si inca ceva.. stie vreo femeie care e motorul? Daca ma mai uit de 2 ori la reclame chiar o sa ma convinga si pe mine ca femeile sunt proaste.. ca parca ne prezinta cu prea mult patos in fusta scurta si uitandu-ne chioras la masina...

Si ma scoate din sarite reclama de la B&B Beauty salon: "Epilam orice fel de pasarici!" E inclusa mama ta?


Sa fie oare misoginismul reteta de succes pentru spoturile romanesti?!

12 comentarii:

Andreea spunea...

In tara asta femeile nu stiu sa se faca respectate si sa se respecte unele pe altele in primul rand.
Uite si un banc care confirma situatia:
Prietenia intre femei: O femeie nu a ajuns acasa intr-o noapte. In urmatoarea dimineata i-a spus sotului ca a adormit la o prietena. Pentru ca sa verifice el a sunat la cele mai bune zece prietene ale nevestei. Nici una nu stia nimic despre cele intamplate.

Prietania intre barbati: Un barbat nu a ajuns acasa intr-o noapte. In urmatoarea dimineata i-a spus sotiei ca a dormit la un prieten. Pentru ca sa verifice ea a sunat la cei mai buni 10 prieteni ai sotului. Opt dintre ei au confirmat ca a dormit la ei, doi au explicat ca inca este acolo.

Rosu de inger spunea...

Da.. ai dreptate.. femeile chiar nu stiu sa se faca respectate.. si asta mi se pare cel mai tragic..

Din pacate cred ca bancul are un strop de adevar in el.. barbatii se respecta si se "scapa" la nevoie fara sa stea pe ganduri.. femeile mai rar fac asta..

Anonim spunea...

Sa fie oare misoginismul reteta de succes pentru spoturile romanesti?!

Pai... nu prea urmaresc TV-ul de mult timp, decat doar la meciurile de fotbal din cupele europene. Insa pot sa-ti spun ceva sigur, ca la modul in care se poarta fetele/femeile in relatii, in care ele fac din ei neoameni, reclamele astea chiar ridica moralul. Deci, aceste reclame sunt doar reactia la comportamentul vostru, lipsit de sentimentalism, axat pe materialism, de orice gen si tip, pe rautati, pe ideea ca barbatul poate fi controlat doar cu sexul vostru delicat, samd.

Anonim spunea...

Si apropo de trimitere la origini, nu stiam eu de ce prefer fetele naturale! =))))))))

Andreea spunea...

@ micro18blocf@yahoo.com:
Nu as prea fi de acord cu tine...imaginea pe care o ai tu despre femei "lipsit de sentimentalism, axat pe materialism, de orice gen si tip, pe rautati, pe ideea ca barbatul poate fi controlat doar cu sexul vostru delicat" e tot un rezultat a ceea ce se promoveaza la televizor. Pentru ca acolo "ies in fata" doar fete care arata bine, dar care rareori au si ceva in cap. Mi se pare putin exagerat sa generalizezi. Eu din ce vad in jur situatia e asa cum o descrie Andreea, din pacate.

Rosu de inger spunea...

Mersic Andreea pt raspuns.. foarte adevarat ce ai spus! Subscriu :P

Micro18blocf@yahoo.com: Imi pare rau ca ai intalnit astfel de femei.. Nu zic ca nu exista.. ca fiecare padure are uscaturile ei, dar totusi nu mi se pare normal sa fim prezentate sub aceasta forma..
Gandeste-te ca mass media influenteaza mentalitatea oamenilor.. Crezi ca e frumoasa aceasta conceptie despre femei care este imprimata in fiecare zi pustanilor de 15-16 ani? Ei vor creste subapreciind femeia si apoi ne miram de ce gandesc... ca tine ! ;)

Anonim spunea...

Spre deosebire de pustii de 15-16 ani care abosrb tot ce este legat de femeie, eu nu ma uit decat accidental la astfel de spoturi, in pauzele de la vreun meci de fotbal, in rest... ignor tot ce apare prin massmedia, ca sunt numai prostii mediatizate. Realitatea este alta, femeile au fiecare pasaricile lor, legate de orice..

Rosu de inger spunea...

Nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun.. Si tu te uitai la reclame cand aveai 15-16 ani si ai crescut uitandu-te la ele.. La varsta aia tu te formai si mass media si-a lasat mai mult mai mai putin amprenta asupra conceptiilor tale..
Si normal ca fiecare femeie cu chichitele ei.. asa cum fiecare barbat e cu ale lui..

Marcel spunea...

Delicat subiect, mai, Ciufulici!
Stam incontinuare sub influenta televizorului, dar daca in capul nostru toti neuronii ar fi la locul lor asezati cum trebuie, nu am avea probleme cu reclamele, nu am fi afectati atat... Si este valabil pentru orice mesaj, nu doar reclame.
Dar, na. Atat se poate. Si cred ca neuronii lipsa sau abramburiti sunt principala problema!

Rosu de inger spunea...

Marcel: :)) "neuroni abramburiti"- tare asta :))
Dap.. ai dreptate, dar chiar daca nu ne-ar afecta reclamele.. tot nu mi se pare normal sa fim prezentate asa la TV...

Marcel spunea...

Eu va sustin! Nu sunt de acord cu imaginea falsa pe care o lanseaza asupra femeii! Daca va pot ajuta si cu altceva in afara de a nu face aceleasi greseli si a propavadui :) egalitatea (cu micul balans intre inferioritate si superioritate cand este cazul) intre femei si barbati, spuneti-mi!

Rosu de inger spunea...

Multumim Marcel pentru sustinere! Avem nevoie de asta! :p