vineri, 26 septembrie 2008

Prajitura iubirii noastre...



Ingrediente:
-o scoica
-5 cescute de nisip rece
-o nebunie de valuri
-un tu
-o eu
-un strop de mister
-o ploaie de saruturi
-alta scoica
-pasiune dupa gust
-o surpriza
-un pahar de nopti
-esenta de luna plina
-vise impiedicate si dulci
-o iubire salbatica
-amintiri invelite in dragoste
-un polonic de dor
-20 de lingurite de lacrimi
-sirop de intrebari..

Mod de preparare:
*.*.*. Se amesteca intr-un vas mediu 2 scoici si 5 cescute de nisip rece, pana se inmoaie.... apoi se acopera cu un strop de mister si se lasa sa creasca..

*.*.*. In tava aleasa se amesteca sufletul meu cu sufletul tau pana devine o crema foarte dulce.. si se adauga un pahar de nopti speciale si o surpriza roz. Se pune in cuptor si se lasa pana cand totul o ia razna.

*.*.*. Intr-un alt vas se amesteca o nebunie de valuri si o ploaie de saruturi pana se formeaza un lipici irezistibil. Se adauga pasiune de un rosu aprins si esenta de luna plina. Se completeaza cu amestecul din vasul mediu si se presara iubire salbatica.

*.*.*. Se pune la fiert un polonic de dor si in timp ce fierbe se adauga 20 de lingurite de lacrimi.. Se obtine in acest mod un sirop de intrebari.

*.*.*. Se aranjeaza visele impiedicate si dulci pe marginile tavii si se adauga amestecul din vas pana cand acestea vor fi acoperite complet.. Se coace prajitura la cuptorul incins timp de... preferabil cat mai mult...

*.*.*. Se scoate din cuptor si cand va incepe sa se raceasca putin... se coloreaza cu siropul de intrebari...

*.*.*. Se serveste pe o tava ornata cu amintiri invelite in dragoste...

Pofta buna iubire...

luni, 22 septembrie 2008

Amestec de noapte

Faptele tale imi croseteaza gandurile.. imi provoaca iubire si teama.. imi impletesc ura si dorul.. imi aprind sentimentele... imi zdruncina asteptarile.. imi zapacesc tacerile... si imi ingroapa cuvintele...
Oare zilele cu tine sunt adevar si noptile minciuna..?
Fereste-ma de adevaraul dur.. pastreaza iluzia dulce..
...dar lasa-ma sa fug de tine...
si daca ma vrei.. alearga dupa mine...

duminică, 21 septembrie 2008

Concluzii...


- Te urasc!
- Si eu te iubesc!

joi, 18 septembrie 2008

O lume ....a lor....

Lumea este.. a lor! ... patetic.. tragic.. ingrijorator.. De ce spun asta? Pentru ca 80% dintre mesajele din publicitate sunt destinate barbatilor..

Toate reclamele pentru masini au alaturi o femeie cu picioare lungi.. Sa inteleg ca orice masina se vinde odata cu femeia.. ea face parte evident din "pachet". De ce nu apare niciodata in reclama un barbat, pentru a-si detecta privirea si femeia? Sa fie un mesaj "subtil" ca femeile nu pot sau nu ar trebui sa conduca?

Barbatii.. vor si ei ziua lor,nu? "Voteaza ziua barbatului! Zi libera! E dreptul tau sa iti placa toate".. Haideti baieti.. stiu ca puteti fi mai misogini de atat...aaa.. pardon.. originali! Mesajul e mult prea subtine.. ati putea sa il inclocuiti cu : "E dreptul tau sa conduci universul, e dreptul tau sa conduci femeia, e dreptul tau sa le ai pe toate si sa faci ce te taie capu" Hai ca parca suna mai bine asa...


Sunt foarte foarte tari reclamele in care barbatii stau afara si beau bere...iar femeile stau in casa, spala vase si gatesc.. Astazi daca spui spot pentru un produs alimentar musai trebuie sa zici femeie la cratita. ALO! Trezirea! Rolul femeii nu mai e la cratita!

La radio s-a difuzat un spot pentru laptopul Toshiba Satellite A200. Mesajul campaniei e super! Textul e ceva in genul “un laptop pentru jocuri, unul pentru filme si unul pentru prietena ta”. Mesajul se pare ca se adreseaza barbatilor.. Sunt oare singurii care stiu sa foloseasca un laptop? Si mi se pare doar mie sau femeia e pusa la acelasi nivel cu jocurile si filmele? Hmm.. oare ce spune prietena celui care a gandit reclama asta?

Da.. si uite ca am ajuns si la campania antifumat cu Mihaela Radulescu in rol principal!
"Fumatul este singura ta placere?" Nu e.. stai linistit.. ai o femeie goala mai jos.. foloseste-o.. fii barbat! Sper ca nu ti se pare anormal ca este o poza cu o femeie.. nu-mi spune ca nu stiai ca doar barbatii fumeaza.. eu nu am vazut niciodata o femeie fumand.. asa ca felicitari pt campanie, ati ales perfect grupul tinta!

Aaa.. si inca ceva.. stie vreo femeie care e motorul? Daca ma mai uit de 2 ori la reclame chiar o sa ma convinga si pe mine ca femeile sunt proaste.. ca parca ne prezinta cu prea mult patos in fusta scurta si uitandu-ne chioras la masina...

Si ma scoate din sarite reclama de la B&B Beauty salon: "Epilam orice fel de pasarici!" E inclusa mama ta?


Sa fie oare misoginismul reteta de succes pentru spoturile romanesti?!

miercuri, 17 septembrie 2008

I could have another you in a minute!



-------------------------So since I'm not your everything
-------------------------How about I'll be nothing.. nothing at all to you..?!
-------------------------Baby I won't shed a tear for you
-------------------------I won't lose a wink of sleep
-------------------------'Cause the truth of the matter is..
-------------------------Replacing you is so easy!

Barbatii nu iubesc!



Barbatii nu iubesc.. sunt sigura de acest lucru si cred ca il voi sustine mult timp de acum incolo.. Ei doar se indragostesc.. de picioare.. de forme.. de papusi apetisante.. de blonde... de ochi albastri.. de o fusta scruta.. de o imagine frumoasa.. de un trup parfumat..
De suflet? Hai sa ne dam 2 palme si sa ne revenim :))) Un barbat nu se indragosteste de suflet.. decat daca se imbina armonios cu un fizic impecabil.
Si daca nu am dreptate... atunci cer explicatii pentru barbatii care divorteaza pentru ca "dragostea s-a stins" dintr-o data.. si ce coincidenta ca exact atunci sotia a inceput sa se ingrase.. iar secretara de la firma este mai stralucitoare ca niciodata...

Alt polonic de feminisme...

Sunt inconjurata de povesti imbarligate.. Femeile stau isi pierd pretiosul timp interpretand gesturile barbatilor, isi pun nervii pe bigudiuri, fac accidente neuronale analizand toate firimiturile pe care ei le arunca si incearca sa se convinga ca totul tine de un plan incredibil in care evident ca ele sunt printesele care vor fi salvate intr-un final... de ei...
Ce cred eu?
Ca gesturile, privirile lor pur si simplu nu inseamna nimic si cu siguranta nici nu se gandesc ca ele isi fac atatea probleme.. Barbatii nu stiu ce vor.. de fapt.. sunt multe sanse ca ei sa nu doreasca nimic... in afara de sex evident.. :))

:))

luni, 15 septembrie 2008

Never can, never will, can't hold us down!

So what.. am I not supposed to have an opinion? Should I be quiet just because I'm a woman? Call me a bitch cause I speak what's on my mind!

joi, 11 septembrie 2008

Despre trecut..

Inainte ma simteam norocoasa ca te am...
Acum tu ai fi cel norocos daca m-ai avea...
De ce? Pentru ca eu nu am incetat sa urc.. iar tu nu ai incetat sa cobori..

Punct si semnul intrebarii...



E noapte.. prin urmare intrebarile mele se trezesc cu gratie si isi incep activitatea "zilnica"..

Ce iubim cand iubim? Ce cautam de fapt in persoana iubita.. ne cautam pe noi sau cautam ceea ce noua ne lipseste?

Imi este atat de greu sa gasesc un raspuns.. poate datorita firii mele schimbatoare si gandurilor contradictorii.. sau poate chiar datorita dublei mele personalitati...

Ieri ma indragosteam de chipuri perfecte.. de trasaturi cautate de altii, de ochi creionati de mare si de un zambet smecheresc... Iubeam o atitudine rece, iubeam ceea ce nu imi era accesibil, iubeam o indiferenta enervant de dulce, iubeam detaliile picante si absurde... iubeam ceva superficial.. iubeam mult.. iubeam complicat.. iubeam in o mie de culori...
Ieri eram sedusa de o imagine inselatoare..

Azi ma indragostesc de chipuri speciale.. de trasaturi fine, de ochi pictati cu scantei si de zambet copilaresc... Iubesc ceea ce pot sa iubesc si ceea ce ma face fericita.. iubesc un om cu principii si caracter.. iubesc imbratisarea dragostei si a respectului..iubesc mai matur.. mai simplu.. mai rosu..
Azi ma las sedusa de sclipirea geniului si farmecul nebunului..

Iar maine... maine o sa iubesc cu siguranta altceva.. o sa caut ceva nou sau ceva vechi.. o sa caut ceea ce am pierdut si consider ca imi apartine.. o sa caut ceea ce mi s-a furat.. o sa caut ceva ce nu am descoperit inca... o sa iubesc intr-un fel.. mai altfel..

miercuri, 10 septembrie 2008

LORENA PAVALAN

Renuntare vesela

Si te-astept cu trei garoafe
si te-astept cu trei idei
si in par am trei agrafe
si in ochi am trei scantei

o garoafa pentru soare
o agrafa pentru ritm
o idee care moare
si-o scanteie din senin

marți, 9 septembrie 2008

Pleaca si nu privi in urma chiar daca te chem...

Dintr-o data apari... vii ca un uragan.. ce vrei? Cine iti da tie dreptul sa apari asa in viata mea.. cand vrei tu.. cum vrei tu..? Ai plecat si am inchis usa.. de ce vrei acum o sa deschizi? Nu da buzna in camera sufletului meu... nu face dezordine.. nu-mi ravasi lucrurile... nu-mi zapaci gandurile... nu ma rani... iar...

Nu ma voi desparti de tine...

"Niciodata nu te voi trada de tot.. desi te-am tradat si te voi trada la fiecare pas...

Cand te-am urat, nu te-am putut uita
Te-am blestemat, ca sa te suport
Te-am refuzat, ca sa te schimbi
Te-am chemat si n-ai venit
Am urlat si nu mi-ai zambit
Am fost trist si nu m-ai mangaiat
Am plans si nu mi-ai indulcit lacrimile

Desert ai fost rugamintilor mele, mormant glasului meu...
Tacere fost-ai chinurilor si pustiu singuratatilor mele...
Ucis-am in gand intaia clipa a vietii si fulgrat-am inceputurile tale...
Vrut-am otrava radacinilor tale, seceta in fructe, uscaciune in flori si secarea izvoarelor dorit-a sufletul meu...

Dar recunoscator iti este sufletul meu pentru zambetul ce l-a avut doar el si nimeni altul... Recunoscator pentru acea intalnire, de nimeni aflata... Acea intalnire nu se uita, ci cu credinta ascunsa in tine rasuna in tacere, inverzeste pustiuri, indulceste lacrimi si insenineaza singuratati...

Iti jur ca niciodata nu vei cunoaste marea mea tradare....
Jur pe tot ce poate fi mai sfant: pe zambetul tau, ca nu ma voi desparti de tine.."

(Cartea amagirilor-Emil Cioran)

luni, 8 septembrie 2008

MI-E DOR SI DOARE...

Dupa un timp...



Dupa un timp incepi sa uiti toate fantomele trecutului, incepi sa uiti acele iubiri care au avut sufletul tau in palme si l-au spart nestiind sa-l protejeze.. incepi sa uiti chiar si acea dragoste care s-a incheiat inainte sa inceapa...

Dupa un timp incepi sa lasi in urma sentimentele patate, aripile frante, gheata servita la pachet.. micile minciunele in fata carora te plecai.. si lasi in urma toate visele sfaramate si dorintele mototolite..

Dupa un timp incepe sa nu-ti mai pese daca e el sau altul.. daca e ea sau alta..daca iubesti sau te amagesti.. daca ai sufletul deschis sau il tii incatusat..

Dupa un timp incepi sa nu mai crezi in inimi curate si ganduri albe.. Dupa un timp nu mai asculti cu acelasi entuziasm soaptele lunii, nu mai pastrezi in suflet marea, nu te mai scalzi in lumina, nu te mai temi de umbrele noptii..

Dupa un timp devii de gheata si te afunzi in cruda realitate.. cu ochii sticlosi si sufletul stins in oceane de lacrimi..

sâmbătă, 6 septembrie 2008

Femei proaste => Barbati porci

Barbatii sunt porci pentru ca femeile sunt proaste!

Femeile sunt de vina pentru ca barbatii calca cu atata nerusinare pe florile sadite de ele cu atata gratie.. tot ele sunt de vina ca barbatii mototolesc vise catifelate si murdaresc sentimente curate..
Sunt vinovate ca se prezinta ca niste jucarii sexuale.. ca papusi Barbie fara creier.. Ambalajul sa fie stralucitor.. da-l naibii de continut... Ele ofera PREA MULT.. PREA REPEDE.. ORICAND..

Barbatul este un copil cu pretentii al naibii de parsiv.. iar femeia trebuie sa invete odata ca dragostea sa da CU LINGURITA, NU CU POLONICUL!

...deci... barbatii sunt porci din cauza voastra!

wov

If you want my future forget my past...
If you wanna get with me better make it fast!

joi, 4 septembrie 2008

Puterea unui barbat...



"Puterea unui barbat nu sta in umerii sai largi, ci in lungimea bratelor cu care te imbratiseaza...

Puterea unui barbat nu sta in puterea vocii sale, ci in cuvintele blande pe care stie sa le sopteasca...

Puterea unui barbat nu sta în cât de puternic loveste, ci în cât de blând stie sa atinga...

Puterea unui barbat nu sta în numarul de femei pe care le-a cucerit, ci în capacitatea de a fi loial unei singure femei...

Puterea unui barbat nu sta în greutatile pe care le poate ridica, ci în poverile pe care le poate duce...
"

(anonim)