duminică, 7 octombrie 2007

Inger si Demon



" Binele si Raul.. totul depinde de momentul in care unul sau altul ii taie calea oricarei fiinte umane " (Paulo Coelho)

Dumnezeu reprezinta perfectiunea... El a creat oamenii considerati a fi perfecti pentru o lume perfecta unde nu exista decat o singura regula... prin incalcarea acesteia oamenii si-au dovedit caracterul slab si manipulabil, slabiciunea fata de putere si dorinta a fi mai mult decat erau, de a avea mai mult decat aveau, si mai ales au dovedit vulnerabilitate in fata fortelor raului...

Aceste forte ale raului sunt ghidate de placerea unei lupte care merita sa fie data.. o batalie interioara.. data in mintea omului, in sufletul sau si care se oglindeste in caracterul si actiunile sale.. O batalie cu arme simple.. foarte simple.. dar hotaratoare.... o batalie intre placeri si respect, intre perversiune si demnitate, intre vulgaritate si finete, intre bogatia materiala si bogatia sufletului, intre cruzime si bunatate, intre minciuna si adevar...

Azi esti atins de Inger, maine de Diavol, azi straluceste mai mult Ingerul tau.. maine Diavolul castiga teren...

Acum gandeste-te putin la tine.. la actiunile tale, gandurile tale, atitudinea ta din ultimile luni, ultimul an sau mai mult.. cine este mai aproape de urechea ta si iti sopteste ce sa faci si cine este mai departe? Pe cine ai indepartat voit si de ce? Cat mai conteaza pentru tine astazi adevarul, dreptatea, onestitatea, iubirea, bunatatea, respectul de sine si pentru cei din jur, frumusetea sufleteasca, corectitudinea..? Da.. stiu ce gandesti acum.. este al naibii de greu sa mai imbratisezi valorile astea in ziua de azi, nu? Intr-o lume asa de rea si perfida trebuie sa te aperi,nu? ...trebuie sa arati ca esti tare, ca esti rau, ca te impui, ca nu-ti pasa si ca trebuie sa-ti atingi scopul prin orice mijloace.. poate chiar calcand pe cadavre...
Sa fie acesta singurul mod de a supravietui?
Si totusi...cand te speli.. nu simti deseori ca este o actiune incompleta? Ca iti cureti trupul.. dar rautatea din sufletul tau ramane tot acolo...?

"Where do fallen angels go?
I just don't know...
Where do fallen angels go?
They just keep falling...."

2 comentarii:

smileysabi spunea...

Cand am citit postu tau..primul lucru care mi-a venit in minte a fost un citat: "omul este lup pentru om" sau.. 'pentru semenul sau'..teoria asta filosofica mi s-a parut initial de un pesimism aberant, dar acum vad lucrurile intr-o alta lumina..asa este..instinctul de conservare anesteziaza virtutea, toate valorile la care ar trebui sa tinem cu ardoare!De aceea cred ca este o linie fina intre dorinta de autoconservare si dorinta de a avea tot mai mult, tot mai multa putere pe care s-o exerciti in moduri mai mult sau mai putin vulgare fata de semenii tai. Cred ca cele doua extreme se regasesc in fiecare om si tocmai adevarata intelepciune iese la iveala in momentul in care reusim sa mentinem echilibrul intre cele acestea.

MoNnk1zorN spunea...

interesant post , totusi as avea ceva de zis.Daca D-zeu nu ar exista , si nici Diavolul, care sa tinem cont ca este Lucifer , ingerul izgonit din cer? Tind sa cred , ca D-zeu l-a alungat pentru ca ne-a creat pe noi , si el nu a putut sa accepte asta.
Imagineaza-ti o lume fara Bine-Rau , doar realitate, in care oamenii iau decizi , ei isi controleaza viata.Instictu` si felu` lor de a fii ii ghideaza spre bine sau rau.
Si daca ar exista un D-zeu acolo sus , care ne-a creat , de ce nu intervine niciodata? De ce doar Raul poate interveni pe planeta asta?
Gandeste-te , daca D-zeu s-ar arata lumii intregi, toti am fii credinciosi , n-am mai pacatuii atat! Ar exista un balans extraordinar in lumea asta mica.Raman la ipoteza mea , aceea fiind ca nu exista D-zeu ,ingeri/arhangeli , Lucifer/demoni! Totul a fost inventat de oameni cu influente mari , pentru a ne manipula , ptr a ne tine intr-o lesa, sa existe un balans , nu haos pe planeta!