duminică, 14 octombrie 2007

Realitati

Fiecare om isi schiteaza timid conturul realitatilor multiple in care traieste si cu timpul le aplica tot mai multa culoare pana ajunge un adevarat tabloul care reflecta cu exactitate si in detalii viata..

Traim intr-o multitudine de realitati.. prima este realitatea noastra exterioara.. care oglindeste modul in care privim si analizam ceea ce ne inconjoara, oglindeste actiunile noastre, deciziile, convingerile, principiile... Fiecare persoana traieste insa o alta realitate, priveste lumea prin alti ochi, unii mai critici, altii mai blanzi, unii mai rai, altii foarte timizi.. realitatea mea nu e si realitatea ta.. poate acesta este si unul din motivele pentru care oamenii nu se inteleg.. De fapt cautam acea jumatate care sa ne completeze realitatea.. nu poti sa lipesti o jumatate de minge de tenis cu o jumatate de minge de baschet.. pentru ca dimensiunile celor doua sunt mult prea diferite.. in acest caz dimensiunile reprezentand cugeratile, aspiratiile, principiile si modul cum e persoana se comporta pornind de la aceasta baza...

Foarte important este si universul nostru interior.. pe care ni-l conturam cu penita viselor, gandurilor, dorintelor, imaginatiei.. mai este de asemena universul iluzoric al noptii.. domnul somn scoate in fiecare seara din saculetzul magic cate un vis care reflecta ideile din subcostientul nostru, gandurile bine ascunse pe care nu avem curaj sa le spunem, actiunile pe care nu avem curaj sa le facem sau sa le recunoastem.. dar ele totusi exista..

Cum reusim totusi sa traim in toate aceste universuri? Foarte simplu o sa spuneti.. dar daca stam sa ne gandim nu e chiar asa... sunt atat de multi oameni care uita de universul realitatii exterioare si se refugiaza in cel interior.. granita este atat de usor de trecut.. si multi refuza pur si simplu sa priveasca lumea reala si isi creaza propria lor lume cu migala si fantezie incat pare sa o inghita pur si simplu pe cea reala..

Cel mai potrivit ar fi un echilibru intre aceste universuri, astfel incat sa iti confere siguranta, stabilitate si sa poti trai intr-un mod cat mai placut trecand atat prin culoarul cu vise si realizari, cat si prin tunelul cu dezamagiri si sperante..

Niciun comentariu: