duminică, 13 iulie 2008

"Tot ce stim despre iubire este ca iubirea e totul." - Emily Dickinson



Iubim... oare? Oare chiar iubim cu adevarat? Care este granitza dintre iubire si obsesie, dintre iubire si obisnuinta, dintre iubire si amintiri, dintre iubire si ideea de iubire...?
Multi oameni iubesc doar de dragul de a iubi, de a fi cineva acolo pentru ei, de a-si petrece timpul intr-un mod cat mai placut.. dar cati oameni pot spune astazi ca iubesc cu adevarat persoana si nu ideea de iubire...?


Oare daca esti fidel inseamna ca iubesti iar daca inseli este un semn ca nu? Sau este pur si simplu vorba despre curiozitate si atractie, dar nimic mai mult?

Oare daca esti gelos inseamna ca iubesti? Sau este doar putin egoism amestecat cu posesivitate..?

Oare daca simti in tine o armata de fluturasi care iti invadeaza toate simturile inseamna ca iubesti? ...sau este doar atractie fizica?

Oare daca te gandesti foarte mult la o persoana inseamna ca o iubesti? sau inseamna doar ca te-a impresionat?

Oare daca il /o vrei inapoi inseamna ca iubesti sau ca.. amintirle nu te lasa sa mergi mai departe?

Oare daca ai gresit si regreti foarte mult inseamna ca iubesti? Sau doar te simti vinovat/a?

Oare daca te doare un refuz inseamna ca iubesti? Sau ca esti ranit in orgoliu?

Oare daca accepti multe lucruri desi te dor... inseamna ca iubesti sau ca esti prea slab(a)?



Ce cred eu? Ca ar putea fi si toate cele enumerate mai sus, dar ca baza ar fi alta.. Eu cred ca iubirea este atunci cand iti doresti sa petreci cat mai mult timp cu persoana respectiva si cand nu te intereseaza ca el/ea are o bluza mov sau pantaloni prea colorati, atunci cand nu te intereseaza ca X rade sau are o parere proasta, atunci cand simti ca nu mai ai nevoie de altceva, atunci cand iti doresti ca fiecare zi sa fie o zi speciala pentru jumatatea ta si adori sa o/il suprinzi cu mici atentii care sa ii arate cat de important/a este pentru tine, atunci cand ochii tai stralucesc foarte puternic in prezenta ei/lui, atunci cand nu simti ca faci sacrificii, atunci cand acea persona este prioritate pentru tine, atunci cand legatura dintre voi este atat de puternica incat simti cand e suparat/a chiar daca nu sunteti unul langa celalalt, atunci cand te vezi imperuna cu el/ea pana la sfarsit si iti doresti acest lucru din tot sufletul...


Tu care crezi ca sunt semnele acestei boli incurabile?

Niciun comentariu: